fbpx

Khas Buat CALON PKSK TAHUN 2023

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Ujian PKSK Sekolah Khusus?

Kalau tak prepare memang susah nak lulus ujian tu!

Kini usah risau lagi...

Dapatkan MODUL SIMULASI PKSK untuk contoh soalan latih tubi sebagai persediaan ujian pada Jan-Feb 2023 ini!

Kandungan Modul:

Enlightenment is not just one state

Enlightenment is not just one state

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable. If you are going to use a passage of Lorem Ipsum, you need to be sure there isn’t anything embarrassing hidden in the middle of text.

“Buat persediaan dengan contoh-contoh soalan yang digubal khusus untuk pengujian soalan PKSK.”

Apa kata waris murid sebelum ini?

Kenapa anda perlukan modul ini?

Kita sedia maklum bahawa persaingan untuk memasuki sekolah khusus seperti SBP paling sengit tahun ini berbanding sebelumnya. Ini didorong oleh sebilangan besar ibu bapa yang cakna mengenai cara pemilihan sekolah dan mendapat maklumat yang terperinci tentang ujian PKSK.

Antara manfaat modul ini ialah;

Kenapa PKSK penting?

PKSK merupakan penyumbang merit terbesar dalam pemilihan calon yang berjaya ke sekolah khusus. Sekiranya markah tidak melepasi tahap minima maka dianggap tidak berjaya.

Merit PKSK akan dijumlahkan dengan merit-merit lain seperti PBD, PJASK & SES. Bagaimanapun, tawaran tempat bergantung kepada jumlah kapasiti kekosongan yang ada.

Cara nak dapatkan modul ini?

Untuk makluman ibu bapa, Modul Simulasi PKSK sedang dalam proses akhir penyiapan bagi memastikan anak anda mendapat bahan terkini.

Ia dijangka akan dilancarkan pada 1 Januari 2023. Ibu bapa yang berminat boleh membuat pendaftaran melalui borang waiting list di bawah.

Pada hari pelancaran nanti, admin akan hubungi anda.