fbpx

Esok Nak exam Tapi Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Ujian Kemasukan Sekolah Khusus?

Dapatkan Modul Persediaan PKSK untuk ulang kaji pantas sekarang!

Tekan butang di atas untuk langganan

1-1-e1666156054699.jpg

Uji & tingkatkan penguasaan anak anda dengan lebih 100 contoh soalan PKSK secara ONLINE sekarang!

Ibu bapa sekalian,

Kejayaan anak anda memasuki sekolah khusus seperti Sekolah Berasrama Penuh (SBP) ditentukan oleh pencapaian PKSK.

Semakin tinggi markah PKSK dicapai maka semakin tinggi peluang mereka.

Sebagai contoh, SBP menawarkan 10,540 tempat berbanding 100,000 permohonan yang diterima. Maka, 10,540 calon terbaik PKSK akan mengisi tempat berkenaan.

Pastikan anak anda buat persediaan yang cukup menggunakan contoh soalan yang menepati ciri-ciri soalan pengujian PKSK agar mereka selangkah di hadapan.

Satu-satu bahan ulang kaji yang anak anda perlukan ketika ini…​

Modul Persediaan / Simulasi PKSK

Terbuka kepada murid Tahun 6 & Tingkatan 3 pengambilan kohort 2023

Apa kandungan modul?

Contoh-contoh soalan merangkumi Bahagian A (Kecerdasan Insaniah), Bahagian B (Kecerdasan Intelek) & Bahagian C (Artikulasi Penulisan).

Jawapan & penerangan soalan diberikan beserta skrip jawapan karangan.

Setiap bahagian mengandungi contoh soalan EQ, SQ, SSQ, IQ, Pengetahuan Am, Penyelesaian Masalah & tajuk karangan. Perincian modul seperti di bawah…

Edisi Tahun 6 Set 1-4

(Kemasukan ke Tingkatan 4)

Edisi tingkatan 3 Set 1

(Kemasukan ke Tingkatan 4)

Edisi tingkatan 3 Set 2

(Kemasukan ke Tingkatan 4)

Tekan butang di atas untuk langganan

PERHATIAN: Modul Persediaan / Simulasi PKSK bukannya soalan ramalan, soalan bocor atau sebenar mahu pun soalan-soalan tahun lepas. Pihak kami tidak mewakili MARA atau mana-mana pihak. Contoh soalan yang digubal adalah inisiatif penulis untuk membantu persediaan ibu bapa dan murid.

Bagaimana murid dibantu?

1. Menjimatkan masa!

Contoh soalan simulasi sesuai dengan ciri-ciri pengujian dan penilaian PKSK supaya anda boleh bermula kadar segera. Bukan tercari-cari soalan secara random lagi.

2. Tahu bentuk soalan!

Memberi gambaran awal tentang konsep dan bentuk soalan PKSK supaya calon tidak blur atau panik semasa ujian sebenar di samping meningkatkan penguasaan diri.

3. Mengikut format PKSK!

Soalan buku-buku teks atau latihan boleh saja digunakan tapi calon akan lebih fokus ulang kaji jika soalan yang digunakan direka khusus untuk ujian PKSK.

Apa kata waris mereka?

Calon yang menduduki PKSK adalah murid berpotensi. Mereka perlukan bantuan yang terbukti membantu calon sebelum ini. Antara maklum balas ibu bapa…

Mengenai penulis...

Cara nak dapatkan modul?

Modul Persediaan / Simulasi PKSK ada 2 edisi iaitu untuk Tahun 6 (bagi kemasukan murid ke tingkatan 1) & tingkatan 3 (bagi kemasukan murid ke tingkatan 4).

Anda boleh melanggan salah satu edisi atau kedua-duanya dalam satu borang pembelian. Tempahan boleh dibuat online menggunakan pembayaran Fpx Osipay, Transfer / CDM melalui laman web ini.

Tekan butang di atas untuk langganan