Nak Prepare PKSK Tapi Tiada Bahan Ulang Kaji Sesuai Yang Menepati Format Ujian?

Usah risau. Langgan Modul Persediaan PKSK sekarang!

Klik button di atas untuk pembelian

arrow down focus

Uji & Tingkatkan Penguasaan Anak Anda Dengan 1,000 Contoh Soalan PKSK!

Ibu bapa sekalian,

Pemberat utama kejayaan seseorang murid ke sekolah khusus adalah PKSK. Jika tinggi markah dicapai maka cerah peluangnya.

Contohnya SBP menawarkan 10,540 tempat berbanding 100 ribu permohonan diterima setiap tahun. Oleh itu, 10,540 calon terbaik PKSK sahaja akan mengisi kekosongan.

Pastikan anak anda menggunakan contoh-contoh soalan yang selaras dengan format, ciri-ciri dan bentuk soalan sebenar supaya lebih ke hadapan berbanding calon lain.

Apa itu PKSK?

PKSK (Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus) adalah ujian untuk menilai karakter, kepintaran, intelek, kebolehan memberi idea atau pendapat oleh seseorang murid. Ia mengandungi 100 item soalan personaliti, IQ, penyelesaian masalah, pengetahuan am dan juga penulisan karangan.

Satu-satunya bahan ulang kaji yang anak anda perlukan ketika ini….

Modul PERSEDIAAN PKSK

Terbuka kepada murid Tahun 6 & Tingkatan 3 pengambilan 2023/2024

Kelebihan Modul

Bagaimana murid dibantu?

1. Menjimatkan masa!

Contoh soalan direka sesuai dengan ciri-ciri pengujian dan penilaian PKSK supaya murid-murid boleh mengulang kaji segera dan bukannya tercari-cari soalan random di internet/socmed.

2. Tahu bentuk soalan!

Membantu memberi gambaran awal konsep & bentuk soalan PKSK supaya calon tidak blur/panik semasa ujian sebenar di samping meningkatkan tahap kemahiran anak anda.

3. Mengikut format PKSK!

Soalan buku-buku teks atau latihan boleh sahaja digunakan tapi murid akan lebih fokus jika soalan yang diguna pakai direka khusus untuk pengujian PKSK semasa ulang kaji.

Apa kata ibu bapa murid?

Calon yang menduduki PKSK adalah murid berpotensi. Mereka perlukan bantuan yang terbukti membantu calon sebelum ini. Antara maklum balasnya…

Penulis modul...

Cikgu Hasnol & Mazlina merupakan pengasas portal Akademi Intan Payung, sebuah portal pembelajaran online dengan pengguna aktif melebihi 1,000 murid setiap tahun. Mereka juga adalah penulis dan penggubal kertas peperiksaan daripada Tahun 1 hingga Tingkatan 3 untuk subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu dan English. Antara modul popular beliau adalah Modul Persediaan UKM1, UKM2 & UKM3, Modul Persediaan PKSK/UKKM dan Modul Persediaan UPKK yang telah dimanfaatkan oleh ramai murid yang bercita-cita ingin memasuki Permata Pintar, SBP dan MRSM.

Hasnol Harun

Mazlina omar

Tawaran ke sekolah khusus bakal menjadi kenyataan...

Sebagai ibu bapa, bantu anak anda untuk meningkatkan keyakinan. Beri rangsangan agar mereka tidak kenal erti putus asa. Usaha habis-habisan sehingga anak anda berjaya mendapat tawaran. Apabila diterima belajar di sekolah terbaik, mereka akan terus berjaya dan berjaya, Insya-Allah.

Cara Tempahan

Modul Persediaan PKSK Tahun 6 & Tingkatan 3 kini sudah boleh dilanggan oleh ibu bapa. Pembayaran boleh dibuat melalui FPX Online Banking.

Klik button di atas untuk pembelian