fbpx

DIBUKA Untuk Murid Tahun 6 Sahaja!

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk UKM1?

Dapatkan Modul Sekolah Idaman Edisi 1 untuk persediaan UKM1!

ecoveredisi1

PERHATIAN: Modul Sekolah Idaman Edisi 1 bukannya soalan ramalan atau bocor, soalan sebenar atau soalan tahun lepas. Kami tidak mewakili pihak KPM atau mana-mana organisasi. Contoh soalan yang disediakan hanyalah inisiatif penulis untuk membantu ibu bapa dan murid membuat persediaan.

Uji keberkasanan anak anda menjawab soalan-soalan IQ secara online!

Antara langkah awal untuk berjaya memasuki sekolah idaman ialah murid mampu kuasai soalan-soalan IQ. Uji keberkesanan mereka dengan menjawab soalan UKM1.

Jika mendapat sijil bermaksud anak kita mampu menguasai soalan IQ.

Soalan IQ akan ada dalam semua saringan ke sekolah idaman termasuklah Sekolah Berasrama Penuh (SBP), Maktab Rendah Sains Mara (MRSM), Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) dan Kolej Yayasan Saad (KYS).

Kenapa Ujian Saringan UKM1 penting?

UKM1 merupakan ujian saringan pertama untuk mencari murid pintar dan berbakat berumur antara 8-12 tahun bagi menyertai program-program berikut:

KOLEJ [email protected] NEGARA, UKM

KOLEJ GENIUS INSAN, USIM

AKADEMI SAINS PENDANG

Satu-satunya bahan persediaan yang anak anda perlukan ketika ini…

Modul Sekolah Idaman Edisi 1

Terbuka kepada murid berumur 12 tahun sahaja!

Modul Sekolah Idaman Edisi 1 mengandungi 4 Modul Pembelajaran yang akan menguji kepintaran murid dan 1 sesi zoom bersemuka untuk ibu bapa bertanyakan soalan.

Ibu bapa disarankan membuat latihan bersama anak terlebih dahulu menggunakan modul ini sebelum menduduki saringan UKM1.

Kandungan Modul

01. Modul Kepintaran IQ

02. Modul Congak

03. Modul Kepintaran IQ

04. sesi zoom bersemuka (individu)

05. Modul Pengetahuan Kosa Kata

Apa feedback ibu bapa?

Calon yang menduduki UKM1 adalah murid berpotensi. Mereka perlukan bantuan yang terbukti membantu calon sebelum ini. Ini antara maklum balas ibu bapa…

Mengenai penulis...

Cara nak dapatkan modul?

Modul Sekolah Idaman Edisi 1sesuai digunakan untuk murid tahun 6 yang ingin membuat persediaan ujian UKM1.

Kandungan modul boleh diakses secara online melalui portal pembelajaran. Murid akan menjawab soalan-soalan IQ terus di komputer / laptop. 

Tiada penghantaran modul secara fizikal kepada ibu bapa. Tempahan boleh dibuat online menggunakan pembayaran Billplz, Transfer / CDM melalui laman web ini.

Soalan Lazim

Tidak. Modul Sekolah Idaman Edisi 1 merupakan contoh soalan IQ yang direka khusus untuk murid membuat persediaan ujian UKM1 dan hanya boleh diakses dalam laman portal web pembelajaran sahaja. Tiada muat turun bahan atau pengeposan barang diperlukan.

Ia difokuskan kepada murid tahun 6 yang berminat untuk memasuki Pusat Permata Pintar Negara. Kami mengesyorkan supaya anak anda menjawab UKM1 pada pertengahan atau penghujung Mei 2023 untuk memberi laluan kepada persediaan UKM1 terlebih mereka mendapat gambaran awal bentuk soalan, pemahaman dan kemahiran untuk menjawab soalan-soalan IQ. Untuk makluman, soalan IQ juga akan ada dalam ujian kemasukan ke MRSM dan SBP. Jadikannya sebagai persediaan awal untuk anak anda.

Anda hanya perlu buat pembayaran modul melalui butang pembelian yang disediakan dalam laman web ini. Selepas pembayaran anda akan mengisi borang pendaftaran untuk pembukaan akaun portal. Selesai pendaftaran anak anda sudah boleh mengakses modul yang disediakan.