Modul Persediaan UKKM

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM?

Dapatkan Modul Simulasi UKKM untuk latih tubi persediaan UKKM sekarang!

Klik butang di atas untuk pembelian

Ibu bapa sekalian,

Setiap permohonan kemasukan ke MRSM akan ditapis melalui berdasarkan pencapaian UKKM. Semakin tinggi markah dicapai semakin cerah peluang.

MRSM hanya menampung 9,500 murid bagi setiap sesi pengambilan berbanding 102,326 permohonan yang diterima.

Jika 2 orang pelajar terbaik daripada 7,780 sekolah rendah di seluruh Malaysia memohon MRSM, MARA sudah ada 15,560 calon hebat!

Calon yang hebat ini akan bersaing dengan anak anda. Hanya yang mempunyai markah tertinggi sahaja akan mengisi kekosongan.

Uji tahap penguasaan anak anda dengan 180+ contoh soalan simulasi sebelum menduduki ujian sebenar!

Modul Simulasi UKKM merupakan set contoh soalan yang direka khusus untuk latih tubi persediaan UKKM tahun 2023.

Contoh soalan berbentuk ujian online dan mempunyai tetapan masa menjawab bertujuan mendedahkan anak anda dengan format ujian berkomputer. 

Ia seakan satu simulasi ujian untuk meningkatkan kebolehan anak anda mengaplikasikan pengetahuan menyelesaikan masalah melalui soalan latih tubi.

PERINGATAN:
Modul Simulasi UKKM bukanlah soalan ramalan, soalan bocor atau sebenar atau soalan-soalan tahun lepas. Kami tidak mewakili MARA, KPM atau mana-mana pihak. Modul yang dihasilkan adalah berdasarkan pengetahuan, analisis & pemerhatian, pengalaman dan input daripada calon-calon sebelum ini. Ia juga merupakan inisiatif penulis untuk membantu persediaan ibu bapa dan murid untuk ujian akan datang.

Ringkasan Modul

Klik butang di atas untuk pembelian

Bagaimana modul ini membantu?

Menjimatkan masa!

Contoh soalan telah disesuaikan dengan ciri-ciri pengujian soalan UKKM supaya anda boleh mulakan latihan serta-merta. Tak perlu cari soalan UPSR/PT3.

Lebih rasa konfiden!

Rasa gugup, panik dan blur ketika ujian sebenar dapat dikurangkan kerana anda telah dapat gambaran bentuk soalan. Tahu apa nak jawab soalan nanti.

Jadi lebih fokus!

Soalan buku teks atau buka latih tubi boleh anda gunakan tapi contoh soalan yang direka khusus untuk UKKM lebih praktikal agar anda tak lari fokus.

Apa anda dapat dalam modul ini?

Anda diberikan akaun portal pembelajaran yang mengandungi 180+ contoh soalan ujian secara online. Jawapan dan penerangan disediakan. 

Kandungan modul seperti berikut…

Set Ujian Matematik

Set Ujian Sains

Set Ujian Keperibadian

Set Ujian BAHASA MELAYU

Apa kata ibu bapa murid?

Calon yang menduduki UKKM adalah murid berpotensi. Mereka hanya perlukan bantuan yang terbukti berjaya membantu calon sebelum ini.

Ini antara maklum balas ibu bapa…

Mengenai penulis…

Cara nak dapatkan modul?

Terdapat 2 versi modul iaitu Modul Simulasi UKKM Tahun 6 (kemasukan Tingkatan 1) dan Modul Simulasi UKKM Tingkatan 3 (kemasukan Tingkatan 4).

Contoh soalan mengikut format terkini (objektif & subjektif) meliputi topik mata pelajaran Tahap II (Tahun 4-6) dan Menengah Rendah (Tingkatan 1-3).

Tempahan boleh dibuat secara online menggunakan pembayaran Fpx Osipay, Transfer atau CDM melalui laman web ini.

Klik butang di atas untuk pembelian

Soalan lazim

Tiada siapa pernah melihat soalan UKKM kecuali calon yang menduduki ujian dan pihak penggubal soalan ujian tersebut. Contoh soalan simulasi UKKM adalah berdasarkan pengetahuan, pengalaman dan analisis guru yang membina item ini serta maklum balas calon-calon UKKM sebelum ini.

Untuk memberi pengalaman menjawab soalan ujian secara online dan mengurangkan perasaan panik atau gugup apabila berhadapan ujian sebenar sambil mengembangkan kemahiran menjawab soalan itu sendiri.